beter leren kennen

10 vragen om mij beter te leren kennen

Zoals je in mijn vorige post kon lezen, ben ik genomineerd voor de Liebster Award. Degene die jou nomineert bedenkt 10 vragen die jij kunt beantwoorden, zodat je lezers je beter kunnen leren kennen. Vandaag mijn ongefilterde antwoorden.

1. Wat heeft ervoor gezorgd dat jij bent gaan bloggen?

Elke week praten over dingen die (nog) niet goed (genoeg) zijn of gaan, bleek niet zo goed voor me te werken. Ik heb het over therapie. Het maakte me alleen maar onzekerder en ongelukkiger. En dus stopte ik ermee. Maar ik wist wel dat er nog van alles was waar ik aan wilde werken. Dus? Zelfhulpboeken, kom maar door! Ik kende op dat punt niemand die nog nooit zo’n boek in handen had gehad en zag zeer uiteenlopende resultaten. Hoogste tijd om dit bespreekbaar te maken. Mijn doel was (en is) samen met anderen leren het beste uit onszelf te halen. Oprecht, eerlijk en met een korreltje zout.

Niet meer verstoppen

Vandaag de dag heb ik ontdekt dat die boeken heel fijn waren om achter te schuilen (anders was ik nooit begonnen, want wie denk ik nou eigenlijk dat ik ben?). Maar het is tijd om ze aan de kant te gooien. Ik zal veel blijven lezen en daar inspiratie uit halen, maar ik ga me er niet meer achter verstoppen. Veel van de lessen, adviezen en inzichten in mijn posts komen namelijk al vanaf het begin gewoon uit mijn eigen koppie. En binnenkort mag dat! Einde van het jaar gaan er dus wat dingen veranderen aan de website en mijn werkwijze. Maar de zoektocht naar bewustwording, inzicht en het beste uit mezelf halen blijft exact hetzelfde.

2. Wie is jouw inspiratiebron?

Heel gek misschien, maar ik heb nooit een antwoord gehad op deze vraag en misschien zal ik dat ook nooit hebben. Ik heb geen idool gehad, ben nergens fan van geweest en heb zelfs nooit iemand in mijn leven gehad waarvan ik dacht ‘zo wil ik ook worden’. Eigenlijk haal ik inspiratie uit iedereen die ik zie, hoor of spreek. Ik kan van iedereen leren. Zonder mijn vriend zou het alleen niet echt tot uiting komen. Hij trekt me soms even uit mijn hoofd (en dat is best een applausje waard) en dán gaat het deurtje naar de inspiratie open.

3. Wat staat er op jouw bucketlist?

Te veel om op te noemen. Maar het afgelopen jaar heb ik ook dingen kunnen afstrepen en dat voelt toch een partijtje lekker! Zo ben ik bijvoorbeeld op yogaretraite geweest. Het verliep niet helemaal zoals ik gehoopt had, maar ik heb het toch maar mooi van mijn bucketlist kunnen strepen. Nieuwsgierig naar mijn ervaring? Kijk hier dan even. Duiken staat al heel lang bovenaan mijn bucketlist. Ik kan niet eens heel nauwkeurig uitleggen waarom ik dat zo ontzettend graag wil, maar ik wil het! En ooit ga ik het doen!

4. Hoe zou jij de wereld willen veranderen?

Op kleine schaal hoop ik dat mijn woorden mensen herkenning,  erkenning en het ‘ik-ben-niet-gek-en-ik-ben-niet-de-enige-gevoel’ kunnen bieden. Op grote schaal zou ik willen dat mensen weer wat meer vertrouwen in zichzelf krijgen en hun leven teruggrijpen uit de handen van de (geestelijke) gezondheidszorg. Daarnaast zou ik willen dat wij mensen zouden stoppen met elkaar zien als concurrenten en het ‘we’re all in this together-gevoel’ een beetje terugbrengen. Natuurlijk is dit allemaal een gevalletje van ‘worldpeace’ en zo naïef ben ik nog net niet (komt wel in de richting). Ik heb ook nog geen 20-jaren-plan klaarliggen en helemaal uitgestippeld hoe ik dit ga bereiken. Maar dit zouden wel mijn ultieme doelen zijn.

5. Wat heeft jou gemaakt tot wie en wat je nu bent?

Het saaie antwoord: mijn leven. Want tja, wat heeft mij anders gevormd? Voor mij is mijn rug in elk geval van grote invloed geweest. De dingen die ik door de pijn en operaties heb gemist en dromen die ik heb moeten opgeven, hebben me veel geleerd. En het heeft me vooral de kans gegeven tot de kern te komen en de ballen te ontwikkelen om te doen wat ik leuk vind. Het heeft me gedwongen bewuster te gaan leven. En dat heeft mij denk ik wel behoed voor het worden van de perfectionistische workaholic die ik anders geweest zou zijn.

6. Wat zijn jouw onzekerheden?

Heb je even? Waar zal ik beginnen? Net als bijna elke millennial heb ik moeite met het gevoel niet goed genoeg te zijn. En dus ben ik automatisch vrijwel overal onzeker over. Over alles wat ik doe, zeg, maak en ben. Maar op nummer 1 staat voor mij nog altijd mijn lichaam/gewicht. Hoe goed ik ook hersteld ben van mijn eetstoornis, er zijn nog vele dagen dat het me niet lukt om in de spiegel te zien wat de mensen in mijn omgeving zien. MAAR! I’m working on it.

7. Waarin heb jij in jouw ogen gefaald?

Heb je even? Grapje! Het antwoord is heel simpel: school/studie. Ik heb geen diploma van de middelbare school, laat staan eentje van het hoger onderwijs. Ik heb het VWO wel tot de laatste opdracht afgemaakt trouwens. En ik heb ook een map vol met certifcaten van allerlei cursussen en korte opleidingen o.a. van de Open Universiteit. Mijn droom was altijd: prachtige papiertjes halen met prachtige cijfers omdat ik zo prachtig hard had gewerkt en prachtig slim en kundig zou zijn. Helaas kwamen daar een aantal operaties tussendoor en de opties die overbleven waren (en zijn) te duur. Gelukkig leer ik steeds beter inzien dat een papiertje echt niet alles zegt.

8. Hoe ga jij om met tegenslagen, zoals bijvoorbeeld een Writer’s Block?

Slecht. Mag dat ook een antwoord zijn? Het is meestal ongeveer zo: heel hard trappen en een nieuwe bak met oogkleppen bestellen. Vooral blijven doorgaan tot ik het nare gevoel niet meer kan negeren. Dan janken (meestal in de armen van mijn vriend, omdat hij door mijn muurtjes heen heeft geprikt). En dan is er weer opluchting. Het uitspreken en even huilen is voor mij de perfecte remedie. Dan is er weer lucht en komt de positiviteit en creativiteit zo weer terugstromen.

9. Wat zijn jouw hobby’s en/of vind je het leukste om te doen?

Zal ik maar meteen het voor de hand liggende uit de weg ruimen? Ik hou van schrijven. ‘Oh ja joh?’ ‘Ja echt.’ Maar nog van veel meer dingen. Wandelen, yoga, zingen (tijdens het afwassen/koken/douchen) en dansen. Niet dat ik daar echt wat van kan natuurlijk, maar eens in de week probeer ik toch nog wat van de quick step of samba te maken. Verder vul ik mijn dansbehoefte aan met films en shows. Waar ik het allervrolijkst van word, is kletsen met fijne mensen. De verbinding die ik dan voel, daar kan niets tegenop!

10. Wat betekent liefde voor jou?

Acceptatie. Pure acceptatie. Had je niet gedacht hè, dat ik ook korte antwoorden kon geven?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *