Er was eens …

een dag in het voorjaar van 2017 waarop ik besloot een blog over persoonlijke ontwikkeling te beginnen. And so I did. Nadat je me jarenlang hebt kunnen zien groeien, en me daarbij waarschijnlijk vooral veel hebt uitgelachen, maar misschien ook weleens een traantje van herkenning hebt weggepinkt, gaan we nu een stapje verder. En dat stapje is: online cursussen!

Oké, nog iets verder terug dan: hoe is mijn verslaving aan persoonlijke ontwikkeling ontstaan? Eigenlijk heb ik dat te danken aan mijn rug – een onderwerp waar ik niet te veel mee geassocieerd wil worden, maar hé, it’s here and ’t doet zeer. Al sinds m’n 10e. Mocht je behoefte hebben aan een bijna onsmakelijk gedetailleerd verhaal, stuur me even een mailtje, hier volgt voor nu de kortste samenvatting van mijn bestaan. Gevallen, gebroken, vergroeid, geopereerd (13 jaar), bot niet aan elkaar gegroeid, schroeven los en gebroken, 4 extra operaties (laatste op m’n 20e). Daarna is mijn rug opgegeven (chronische zenuwpijn, operaties zijn te gevaarlijk geworden, sterkte en succes). Nog andere trauma’s? Ik dacht dat je het nooit zou vragen. Een moeilijke jeugd waar ik liever geen naamplaatjes op plak, maar in elk geval naar genoeg was om het contact met mijn familie een aantal jaren geleden te verbreken. Dus, lekker veel therapie gehad (waar ik trouwens ernstig weinig aan had), eetstoornis erbij gekregen en toen was het plaatje wel compleet.

Na bovenstaande alinea had ik een intense behoefte gekregen aan begrijpen hoe ik mezelf uit de shit kon trekken waar ik telkens in verzoop. Dus begon ik met de boeken en de cursussen en de opleidingen en eigenlijk raakte ik daarvan alleen nog maar meer de weg kwijt. Nergens paste ik echt, terwijl ik er zo graag bij wilde horen. De echte reis begon pas toen ik accepteerde dat ik een kolibrie ben en mezelf niet langer in hokjes stopte (lees hierover meer in deze blogpost).

Ik ben op ontdekkingstocht gegaan, naar mezelf, mijn ware zelf. En op die reis heb ik ontzettend veel geleerd. Onder andere dat er niet één manier bestaat die voor iedereen werkt en dat er zelfs niet maar één manier bestaat die altijd werkt voor jou. Er is alleen de manier die nu voor je klopt.

Wie ik nu, vandaag, ben? Ik ben de oprichter van How to Life: een platform voor online cursussen in persoonlijke ontwikkeling voor iedereen die het zelluf wil doen, en toch een beetje samen. Daarnaast ben ik freelance redacteur en schrijf ik mijn autobiografie. Maar boven alles ben ik leerling van het leven. (Allemaal in koor: Ahww …)

Was je hier eigenlijk gekomen omdat je behoefte had aan een luchtige kennismaking? I’m sorry. Hier dan toch alsnog: Ik ben gek op leuke dingen, geniet van goede muziek en eet het liefst alleen maar lekker eten. Ik hou van gezelligheid en inspirerende mensen. Een ochtendmens ben ik niet, ook geen avondmens en al helemaal geen middagmens. En als ik in de lach schiet, heb je kans op (tijdelijk) gehoorverlies.

Wil je meer diepgang? Dan zul je toch echt al mijn 150 blogposts moeten gaan lezen. I’m not kidding. That’s the only way. Veel plezier!

En ze leefde nog lang en gelukkig.

persoonlijke ontwikkeling

Ik wil nóg meer weten!