Mijn hele leven was ik overgeleverd aan de mening en eisen van artsen, therapeuten, en de ingewikkeldste: mijn familie. Hierdoor had ik geen flauw idee wie ik was – en niet eens dat ik íemand was. Iemand los van mijn familie, los van mijn gebroken lichaam en los van alle pijn.

Shirley de Koster
Shirley de Koster

Vandaag ben ik niet meer bang voor de uitdagingen die het leven voor mij in petto heeft, want ik heb voortaan mezelf altijd bij me. Antwoorden zoek ik niet langer buiten mezelf; tegenwoordig ontwikkel ik mijn éigen manier, mijn eigen how to.

Het ‘enige’ wat ik hoefde te doen, was terugkomen bij mezelf.
how to grenzen

Het ontwaken gebeurde vlak na het gesprek waarin ik mijn psychotherapeut niet-begrijpend aan zat te staren toen ze voorstelde om aan antidepressiva te gaan – *blink blink*. In een klap werd ik wakker. Elke week ging ik daar weg met minder vertrouwen in mezelf, wetend dat ik zoveel dingen nog steeds niet goed deed – en niemand vertelde me hoe ik het dan wél moest doen. Ineens realiseerde ik me: therapie is niet het antwoord, het antwoord ligt in mezelf.

Diezelfde dag sloeg ik mijn eerste zelfhulpboek open en meteen werd ik gegrepen. Herkenning, begrip, inzicht, uitleg. Hoop. Daar begon het allemaal. De hoop dat ik het zelf kon oplossen, wat uitmondde in geloof en uiteindelijk het pure vertrouwen dat ik alles al in me heb.

Ook jij hebt alles al in je.

Dit is waarom ik How to Life heb opgericht. Om jou dit ook te laten ervaren. Om je mee te nemen op jouw reis naar jezelf, om weer thuis te komen bij jezelf, om je weer te herinneren dat je alles al in je hebt. Hier ga je ontdekken wat klopt voor JOU én je gaat daarop leren vertrouwen. Je komt weer thuis bij jezelf – en vanuit daar is alles mogelijk.

Op de hoogte blijven van nieuwe cursussen?

Geen spam, wel een update én leuke korting