minder last van jezelf hebben

In 3 stappen minder last van jezelf hebben

Ik heb last van mezelf. Heb je dat ook weleens? Van jezelf bedoel ik dan. 😋

Ik heb zo van die periodes … En dan heb gewoon echt last van mezelf. Ik heb geen hekel aan mezelf, kan er soms zelfs een moment om lachen, maar man wat zou ik op die dagen graag met iemand anders in dat hoofd zitten.

Herkenbaar? Here’s what to do.

3 stappen om minder last van jezelf te hebben:

1. Loskoppelen

Allereerst: loskoppelen. Je hebt geen last van jezelf, van jou, want jij bent je kern en van je authentieke zelf zul je nooit last hebben. Je hebt last van je hoofd of van je oude patronen, van ego. Dat is iets anders.

2. Zelfcompassie

Verrassing! Komt ‘ie weer: zelfcompassie. Door te bevestigen dat het rot is dat je hier zo’n last van hebt, doorbreek je vast die buitenste cirkel. En daar begint je weg naar binnen. Als je die buitenste niet doorbreekt, blijf je daarin hangen en rondjes lopen – en dus ook geloven dát je vastzit en er niets anders dan die buitenste irritante rand bestaat.

3. Opnieuw kiezen

Je hebt je losgekoppeld en de eerste stap gezet om de cirkel te doorbreken en dat betekent dat je ruimte hebt gemaakt om opnieuw te kiezen. Gewoon alleen voor dit moment. Hoe wil ik me nu voelen? En hoe kan ik mezelf 1% meer zo voelen?

Works every time

De laatste keer dat ik zo’n last had van mezelf (niieett zo lang geleden) doorliep ik ook deze stappen. Met tegenzin natuurlijk (hallo, ik ben niet compleet verlicht, beetje maar 😋). Zelfs zonder het vertrouwen dat het écht ging werken, tot het dat weer deed.

In mijn geval gaat het vaak om de reminder dat als we ons lekker willen voelen, dat meestal een ander woord is voor ‘vrij’ en dat we ons alleen vrij kunnen voelen wanneer alles er mag zijn. Ook dat rotgevoel. Ook het feit dat je down bent. Ook dat je vecht tegen bepaalde emoties. Ook dat je geen idee hebt wat er aan de hand is. Ook dat het mediteren voor geen meter werkt. En ook dat je steeds moeilijker kunt bedenken waar je ook alweer allemaal zo dankbaar voor bent.

Niets moeten

Mijn manifestatielijstjes bekijken helpt dan sowieso, maar ook eens luisteren naar wat er eigenlijk aandacht wil. Ik voelde een verlangen – en allemaal rommel. En ik besloot voor een moment niets te moeten. Dat werkte als een malle. Niets moeten betekent dat alles oordeelvrij en doelloos is. Dus nagels lakken met chocola en Netflix zonder dat ik er even goed van ga huilen en zonder dat ik me er beter van ga voelen. Puur omdat ik daar nu zin in heb, of in elk geval niet méér zin heb in iets anders.

De cirkel doorbreken

Alles draait om de cirkel doorbreken. Weten dat jij dit niet BENT en telkens dat minimomentje bewust worden, compassie tonen en opnieuw kiezen. Ook deze ingewikkelde of pessimistische gevoelens horen bij het proces dat jouw ziel heeft uitgekozen om precies te worden zoals ze hoort te zijn. Dus, heb maar even last van je ego. Wanneer je dat toelaat, heeft ‘ie direct (voor dat moment) geen grip meer op je. Dan kun je weer een glimp opvangen van je stralende kern en voel je weer het vertrouwen dat zij er nog steeds zit, dat zij een plan heeft en dat alles precies is zoals het moet zijn. Dan kun je je weer overgeven aan de ervaring. Dat is de enige manier om er doorheen te komen: het ervaren.

Liefs,

Shirley

P.S. Enjoyed this vibe? Check m’n aanbod voor meer teachings.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *